1. Home
  2. Klantenservice
  3. Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Zwembaden

Aangepast zwemmen


Voor meer informatie over wat aangepast zwemmen inhoud, openingstijden en tarieven ga naar onze website.

Ervaren of aangepast zwemmen iets voor je is?

In verband met de persoonlijke aandacht en de inhoud van de les, neemt de instructeur contact met je op om een datum voor de proefles af te spreken.


Meld je hier aan voor een gratis proefles in Valkenhuizen.

Meld je hier aan voor een gratis proefles in De Grote Koppel.

ABC Zwemles

Ga naar http://shop.sportinarnhem.nl/ en log in met je gebruikersnaam en wachtwoord. 

Wachtwoord vergeten? Klik op Wachtwoord vergeten?

Als je bent ingelogd > klik op Zwemles. Je komt nu op de pagina waar je de lesscores kunt inzien.


Lukt het niet? Neem dan contact met info@sportbedrijfarnhem.nl of kom even langs bij de balie. 

Hoe lang je kind nodig heeft om zijn of haar zwemdiploma's te halen, hangt van het kind af.  De een is hier wat sneller mee dan de ander. 

Gemiddeld hebben zwemleerlingen 60 lessen (1,5 jaar) nodig voor het A-diploma, kinderen behalen gemiddeld in 10 lessen (3 maanden) de diploma’s B of C.

Als je het zwemabonnement van je kind wilt beëindigen, vul dan het opzegformulier in.


Bij ontvangst van het afzwembriefje kun je een keuze maken om door te gaan met zwemlessen of wilt stoppen. Dit briefje kun je inleveren bij de balie van het zwembad.

Na het behalen van diploma C wordt het abonnement automatisch stopgezet. 


De wachtlijst voor zwemlessen bij De Grote Koppel is momenteel ongeveer 8 maanden, bij Valkenhuizen is dat ongeveer 5 maanden. We doen uiteraard ons best om de wachtlijsten zo kort mogelijk te houden. 


Inschrijven voor de wachtlijst kan je online doen. Bij het eerste bezoek aan het zwembad ontvangt je je zwempas en mag je kind gratis recreatief zwemmen, onder begeleiding van een betalende volwassene.


Heeft je kind eerder zwemlessen gehad of al een zwemdiploma behaald en toch nog verder zwemmen? Vraag dan een proefles aan voor De Grote Koppel of voor Valkenhuizen.

Jazeker, we bieden zwemlessen aan voor kinderen ouder dan 12 jaar en volwassenen, dit heet volwassen zwemles. 

Lees meer informatie over volwassen zwemles in Valkenhuizen of bij De Grote Koppel.

Ga veel zwemmen met je kind. Doe dan geen oefeningen, maar maak het zwemmen leuk door bijvoorbeeld spelletjes te doen in het water of van de glijbaan te gaan. Dat zorgt ervoor dat het kind zich op zijn of haar gemak voelt en zo meer zelfvertrouwen krijgt. Dit bevordert het leren.

Helaas is er bij ziekte of verhindering geen mogelijkheid om de gemiste les(sen) op een ander moment in te halen. Teruggave van (een deel van) het abonnementsgeld als je kind een of meer lessen niet aanwezig kan zijn, is ook niet mogelijk. 

Bij langdurige afwezigheid door bijvoorbeeld een operatie, is het mogelijk om de incasso tijdelijk stop te zetten. Overleg dit met de coördinator van de zwemlessen. Je kunt dan een mail sturen naar info@sportbedrijfarnhem.nl

Een zwembril is alleen toegestaan op medische indicatie via huisarts of dokter. 

Voor kinderen met een beperking of extra aandacht bieden we speciale zwemlessen aan. Aan het eind van de cursus kunnen ze afzwemmen voor een A-diploma of B-diploma.

Voor meer informatie kijk op onze website.


Met de ABC-zwemdiploma’s zijn kinderen uitgerust met vaardigheden om veilig plezier te maken in, op en om het water. Kinderen blijven echter kinderen en ouders moeten altijd blijven opletten, zowel bij open water als in een zwembad met toezichthouders.

Dat is vervelend. Kom langs of Neem contact op met klantenservice, je kunt mailen naar info@sportbedrijfarnhem.nl. 

Wij bewaren de gevonden voorwerpen 4 weken bij de balie/kassa, daarna gaan de spullen naar een goed doel. 

Ondergoed, sokken en haarborstels worden om hygiënische redenen niet bewaard.


Zit je kind op schoolzwemmen en zijn de spullen in de bus blijven liggen, neem dan contact op met de school. 

ABC-zwemles

Kan een kind een keer niet komen omdat het bijvoorbeeld een kinderfeestje heeft of eenmalig ziek is, hoef je hem of haar niet af te melden. De lesgever registreert dit in het systeem. 


Is de verwachting dat je kind langer dan 2 weken niet komen zwemmen, stuur een e-mail naar Info@sportbedrijfarnhem.nl.


Speciale zwemlessen

Kan je kind een keer niet naar de zwemles komen, geef dit dan door aan de kassa of mail naar info@sportbedrijfarnhem.nl.

 

Op onze website vind je diverse zwemvereningingen waar je verder kunt met bijvoorbeeld waterpolo, duiken of wedstrijdzwemmen. Of met het behalen van zwemvaardighigheidsdiploma's.

 

Het doel van gekleed zwemmen is het nabootsen van een realistische situatie waarin je terecht kunt komen als je in het water valt. Als je kleding draagt, plakt die aan de huid als je in het water bent. Als je dat niet eerder hebt meegemaakt in een gecontroleerde omgeving, kun je daarvan in paniek raken. 

Kleding die naadloos aansluit, zoals een legging is daarom niet toegestaan tijdens het afzwemmen. 


Klik hier voor de kledingeisen tijdens het afzwemmen. 

Bij de eerste zwemles van de maand is er een kijkles waarbij je de vorderingen van je kind kunt volgen in het bad, je kunt dan plaats nemen op de tribune of aan de rand van het zwembad. De laatste 10 minuten van de kijkles kun je een vraag stellen aan de lesgever.


Valt de eerste les op een feestdag of in een schoolvakantie dan is de kijkles een week later. Klik hier voor de zwemleskalender.


Tijdens alle andere lessen kun je de les afwachten in ons restaurant. Hier hangt een scherm waar de zwembaden te zien zijn. 

Dat is heel vervelend, want de zwemdiploma’s A, B en C worden helaas maar eenmaal verstrekt. Bewaar je diploma’s dus goed, want in verband met de privacywetgeving is er ook geen landelijke database waarin wordt bijgehouden wie welk zwemdiploma behaald heeft. 


Voor sommige opleidingen, zoals in de sectoren sport, politie of brandweer, moet je bij aanvang het zwemdiploma kunnen tonen. Ben je ‘m kwijt, dan zijn er een aantal opties: 

  • Je kunt contact opnemen met de zwemlesaanbieder waar je destijds het diploma behaald hebt – wellicht is er nog iets in hun administratie te vinden. 
  • Misschien kan je opleiding je verder helpen. Daar wordt deze vraag vaker gesteld en zij kunnen je advies geven. 
  • Neem contact op met een van de coördinatoren van de zwemlessen om een afspraak te maken dan kun je opnieuw afzwemmen voor diploma A, B of C. Stuur een e-mail naar info@sportbedrijarnhem.nl.  

De adviesleeftijd om te starten met zwemles is 5 jaar. Bij zwembaden Valkenhuizen en De Grote Koppel kun je je kind inschrijven vanaf 4,5 jaar. Of je kind ook vanaf die leeftijd kan starten, is afhankelijk van de wachtlijst. 


Voor de leeftijd van 0-4 jaar kun je kiezen voor ouder en kind zwemmen.

Tijdens deze lessen leren kinderen zichzelf redden in het water met de mogelijkheden die bij hun leeftijd passen. Vanuit hier kan het kind gemakkelijk doorstromen naar het ABC-zwemmen.

Tijdens de zwemlessen is badkleding verplicht. Voor het oefenen en afzwemmen voor diploma gelden verplichte kledingeisen.Op onze website vind je een link naar de abonnementsvoorwaarden voor de zwemles.

De data en andere informatie voor het diplomazwemmen zijn te vinden op onze website

Voor elk zwemdiploma zijn er verschillende kledingeisen. Dit en meer informatie over ABC-zwemmen lees je op onze website

De actuele tarieven en alle informatie voor de ABC-zwemlessen lees je op onze website.


Klik hier voor voor het overzicht van de kledingeisen voor het diplomazwemmen.

Tijdens de ABC-zwemlessen leren kinderen alle vaardigheden die nodig zijn bij het zwemmen in zwembaden en open water. Daarnaast moet je kind zichzelf kunnen redden als het per ongeluk in het water terechtkomt. De Nationale Raad Zwemveiligheid heeft niveaus van zwemvaardigheid gekoppeld aan Nationale Zwemdiploma’s en je kind voldoet pas aan de als zwemdiploma C behaald is.


Er zijn tijdens vakanties en feestdagen geen ABC-Zwemlessen, klik hier voor de actuele zwemleskalender.

Het is altijd goed om alle lessen te blijven volgen, zeker als het net voor het afzwemmen is. Als je hier vragen over hebt, neem dan even contact op met de zwemcoördinator.

Jazeker! De diploma’s die je bij ons haalt, voldoen aan de norm Nationale Zwemdiploma’s van de Nationale Raad Zwemveiligheid.

We werken tijdens de zwemlessen zoveel mogelijk zonder drijfmiddelen, omdat je kind eerst zonder drijfmiddelen het effect van water moet ervaren. Als het echt nodig blijkt, dan gebruiken we ze uiteraard wel.

Algemeen

Als je iets bent kwijtgeraakt of wanneer je een voorwerp hebt gevonden, ga dan naar de kassa van het zwembaden of stuur een mail naar info@sportbedrijfarnhem.nl 

Daar worden alle gevonden voorwerpen 4 weken bewaard. 

 

Wij vinden een goede hygiëne in het zwembad belangrijk. Het is daarom niet toegestaan om buitenschoenen in het zwembad te dragen en is het dragen van overschoenen verplicht. 

Bij De Grote Koppel kun je deze hoesjes voor over je schoenen zijn bij de automaat verkrijgbaar voor € 0,50. 

Bij Valkenhuizen liggen deze bij de ingang van het zwembad.


Wil je liever geen overschoenen dragen? Binnenschoenen of binnenslippers zijn wel toegestaan in het zwembad!

Het wedstrijdbad heeft een lengte van 25 meter, breedte van 15 meter en is 2 meter diep. Bij de duikplank is de diepte 3,80 meter.

Het doelgroepenbad heeft een lengte van 25 meter, breedte van 15 meter en met een verstelbare bodem waardoor de diepte varieert van 0 t/m 2 meter.

Bekijk hier de huisregels van zwembad Valkenhuizen en de Grote Koppel.

Actuele openingstijden en tarieven van zwembad De Grote Koppel of Valkenhuizen zijn te vinden op onze website.

In de schoolvakanties hebben we aangepaste openingstijden. Op onze website vind je hierover meer informatie.

Het watertemperatuur van het wedstrijdbad is 27 graden.

Het doelgroepenbad, instructiebad en recreatiebad hebben een watertemperatuur van 30 graden.

Om je kostbare spullen veilig op te bergen, hangen er in de kleedkamers kluisjes. Je hebt hiervoor een € 0,50 muntje nodig, deze krijg je bij vertrek weer terug.

Bij het recreatiebad van de Grote Koppel zijn er ook kleine kluisjes beschikbaar, ook hier gebruik je €0,50 voor.

Ouder en Kind zwemmen

Deze zwemlessen zijn de perfecte manier om kinderen tot 4 jaar kennis te laten maken met water. Met behulp van spelletjes en liedjes leren ze zich -samen met jou - thuis te voelen in het warme zwembadwater. 

Ga voor meer informatie en tariven naar onze website.

Een Spetterkaart is voor de kinderen vanaf 2 jaar die aan Ouder-en kind zwemmen deelnemen. Elke keer als je samen met je kindje komt zwemmen krijg je een sticker op je Spetterkaart. 

Is je kind 4 jaar en heb je een volle kaart, dan kan je kind in overleg met de lesgever doorstromen naar ABC-zwemles.  


Recreatief zwemmen

Met een vakantiezwemkaartje kun je in de schoolvakanties goedkoper recreatief zwemmen. Na aankoop is het Vakantiezwemkaartje 7 dagen achter elkaar geldig. Let wel op! Deze 7 dagen moeten binnen de vakantieperiode vallen. 

Kaartje is te koop aan de balie van het zwembad De Grote Koppel.

Jazeker! Je kinderfeestje vier je in de Grote Koppel!

Er zijn 3 soorten kinderfeestjes; Kinderdisco (t/m 11 jaar), Thema-discozwemmen (alle leeftijden) of Zwemfeestje (alle leeftijden).


Je reserveert ze eenvoudig online.
Kijk hier voor meer informatie, data of koop je kaartje online. 


Jazeker, voor meer informatie kijk bij ons de website.

Onze zwembaden zijn tijdens het gezinszwemmen speciaal gereserveerd voor gezinnen met jonge kinderen. Opa en oma mogen natuurlijk ook komen zwemmen met de kleinkinderen.


Voor actuele openingstijden en tarieven ga naar onze website.

Zwemfit 55+

Voor meer informatie over wat Zwemfit 55+ inhoud, openingstijden en tarieven ga naar onze website.


Zwemles Volwassenen

Online kun je jezelf aanmelden voor de zwemles van volwassen zwemles, op het moment als er plek is krijg je hierover bericht. 

Meld je hier aan voor zwemles in Valkenhuizen of in de Grote Koppel.

Klik hier om je aan te melden voor dameszwemles of voor meer informatie.
Deze website maakt gebruik van cookies

Sportbedrijf Arnhem maakt gebruik van cookies om jouw websitebezoek makkelijk en persoonlijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Je kunt je voorkeuren en toestemming altijd wijzigen. Bekijk onze cookieverklaring