1. Home
  2. Klantenservice
  3. Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Zwembaden

Algemeen

Als je iets bent kwijtgeraakt of wanneer je een voorwerp hebt gevonden, ga dan naar de kassa van het zwembad. 

Daar worden alle gevonden voorwerpen 4 weken bewaard. 

 

Onze openingstijden en tarieven vind je op onze website.  Je kunt ook direct naar de activiteit voor alle informatie:


Recreatief zwemmen

Banen zwemmen

Aquasporten

Zwemfit

Aangepast zwemmen

Wij vinden een goede hygiëne in het zwembad belangrijk. Het is daarom niet toegestaan om buitenschoenen in het zwembad te dragen en is het dragen van overschoenen verplicht. Deze hoesjes voor over je schoenen zijn bij de automaat verkrijgbaar voor  € 0,50. Wil je liever geen overschoenen dragen? Binnenschoenen zijn wel toegestaan in het zwembad!

In onze zwembaden bieden we diverse zwemactiviteiten aan, waarbij verschillende tarieven gelden. Je kunt losse kaartjes kopen of een abonnementen afsluiten. Wil je precies weten wat de activiteit van jouw keuze kost? Op onze website vind je de actuele prijzen.

Wij willen graag dat iedereen fijn bij ons kan sporten en in een veilige omgeving. Daarom hebben we een aantal spelregels opgesteld. Lees ze hier.

Bekijk onze nieuwe tarieven per 1 januari 2023 voor zwembaden en sportaccommodaties.

Om je kostbare spullen veilig op te bergen, hangen er in de kleedkamers kluisjes. Je hebt hiervoor een € 0,50 muntje nodig. Dit krijg je bij vertrek weer terug.

ABC Zwemles

Wie het Zwem-ABC heeft behaald – de zwemdiploma’s A, B en C – is ‘zwemveilig’. Maar om de vaardigheden die je kind heeft aangeleerd op peil te houden, is het belangrijk om regelmatig te blijven zwemmen. Op onze website vind je diverse zwemvereningingen waar je verder kunt met bijvoorbeeld waterpolo, duiken, wedstrijdzwemmen.

 

Ga naar http://shop.sportinarnhem.nl/ en log in met je gebruikersnaam en wachtwoord. 

Wachtwoord vergeten? Klik op Wachtwoord vergeten?

Als je bent ingelogd > klik op Zwemles. Je komt nu op de pagina waar je de lesscores kunt inzien 


Lukt het niet? Neem dan contact met info@sportbedrijfarnhem.nl of het zwembaden-secretariaat, 026-7912178.

Hoe lang je kind nodig heeft om zijn of haar zwemdiploma's te halen, hangt van het kind af.  De een is hier wat sneller mee dan de ander. Gemiddeld hebben zwemleerlingen 56 lessen nodig voor het A-diploma, kinderen behalen gemiddeld in 16 lessen de diploma’s B en C.

Als je gedurende een lesperiode het zwemabonnement van je kind wilt beëindigen, vul dan het opzegformulier in dat in de bijlage zit of verkrijgbaar is bij de kassa van het zwembad. Vul het formulier in, scan het in en mail terug aan ons of lever het ingevulde formulier in bij de kassa. Heeft je kind een van de zwemdiploma’s behaald en wil je het abonnement stopzetten, geef dit dan aan op het afzwembriefje dat je kind meekrijgt na het behalen van het diploma en lever het in bij de kassa. Wil je kind na het behalen van een van de diploma’s doorgaan met het volgen van zwemlessen, dan kun je dat ook aangeven op het afzwembriefje. Na het behalen van het diploma C wordt het abonnement automatisch stopgezet.

Ga veel zwemmen met je kind. Doe dan geen oefeningen, maar maak het zwemmen leuk door bijvoorbeeld spelletjes te doen in het water of van de glijbaan te gaan. Dat zorgt ervoor dat het kind zich op zijn of haar gemak voelt en zo meer zelfvertrouwen krijgt. Dit bevordert het leren.

Jazeker! Een keer per maand is er een kijkles waarbij je de vorderingen van je kind kunt volgen. De laatste 10 minuten van de kijkles kun je een vraag stellen aan de lesgever.


Tijdens alle andere lessen kun je het einde van de les afwachten in ons restaurant.

Helaas is er bij ziekte of verhindering geen mogelijkheid om de gemiste les(sen) op een ander moment in te halen. Teruggave van (een deel van) het abonnementsgeld als je kind een of meer lessen niet aanwezig kan zijn, is ook niet mogelijk. Bij langdurige afwezigheid door bijvoorbeeld een operatie, is het mogelijk om de incasso tijdelijk stop te zetten. Overleg dit met de coördinator van de zwemlessen.

Ja, dat kan. We bieden zwemlessen aan voor kinderen ouder dan 12 jaar en volwassenen, deze heet volwassen zwemles. Lees meer informatie over volwassen zwemles.

Reageren de ogen van je kind erg gevoelig op chloor tijdens het zwemmen? Een zwembril is alleen toegestaan op medische indicatie via huisarts of dokter. Bij het diplomazwemmen is een zwembril niet toegestaan.

Voor kinderen met een beperking bieden we speciale zwemlessen aan. Voor meer informatie kijk op onze website. Aan het eind van de cursus kunnen ze afzwemmen voor een A-diploma of B-diploma.

Met de ABC-zwemdiploma’s zijn kinderen uitgerust met vaardigheden om veilig plezier te maken in, op en om het water. Kinderen blijven echter kinderen en ouders moeten altijd blijven opletten, zowel bij open water als in een zwembad met toezichthouders.

Dat is vervelend. Neem contact op met het zwembad. Bij de balie/kassa bewaren we de gevonden voorwerpen. Wij bewaren de gevonden voorwerpen 4 weken, daarna gaan de spullen naar een goed doel. Ondergoed, sokken en haarborstels worden om hygiënische redenen niet bewaard.

Zit je kind op schoolzwemmen en zijn de spullen in de bus blijven liggen, neem dan contact op met de school. 

ABC-zwemles

Kan een kind een keer niet komen omdat het bijvoorbeeld een kinderfeestje heeft of ziek is, hoef je hem of haar niet af te melden. De lesgever registreert dit in het systeem. 


Als het kind voor langere tijd niet aan de zwemlessen kan deelnemen door ziekte of een operatie, neem dan contact op met coördinator bij het zwembad waar je kind de zwemles volgt. Stuur een e-mail naar zwemmen-degrotekoppel@sportbedrijfarnhem.nl of zwemmen-valkenhuizen@sportbedrijfarnhem.nl


Speciale zwemlessen

Kan je kind een keer niet naar de zwemles komen, geef dit dan door aan de kassa of mail naar zwemmen-degrotekoppel@sportbedrijfarnhem.nl of zwemmen-valkenhuizen@sportbedrijfarnhem.nl

 

Als een kind voor langere tijd niet kan deelnemen aan de zwemlessen, geef dit dan zo snel mogelijk door aan de coördinator bij het zwembad waar je kind de zwemles volgt. Die zal dan met jou bespreken wat het beste is om te doen. Stuur een e-mail naar zwemmen-degrotekoppel@sportbedrijfarnhem.nl of zwemmen-valkenhuizen@sportbedrijfarnhem.nl


Wie wil blijven zwemmen, kan kiezen om door te gaan voor een zwemvaardigheidsdiploma. In dat traject maakt je kind kennis met bijvoorbeeld zwemmend redden, snorkelen en survivalzwemmen. Eens iets anders dan ‘normale’ zwemlessen? Je kind kan ook lid worden van een zwem-, waterpolo- of duikvereniging. Informatie over deze verenigingen vind je op onze website.

Sommige kinderen zijn verder in hun ontwikkeling dan anderen en pikken dingen sneller op. Een ander belangrijk punt tijdens de lessen is aandacht. Kinderen die snel afgeleid zijn, doen er over het algemeen langer over om een zwemdiploma te behalen.

Nee, een legging of tregging is niet toegestaan tijdens het gekleed zwemmen en afzwemmen. Het doel van gekleed zwemmen is het nabootsen van een realistische situatie waarin je terecht kunt komen als je in het water valt. Als je kleding draagt, plakt die aan de huid als je in het water bent. Als je dat niet eerder hebt meegemaakt in een gecontroleerde omgeving, kun je daarvan in paniek raken. Kleding die naadloos aansluit, zoals een legging of tregging, plakt sowieso niet aan de huid en heeft daarom geen nut om daarmee te oefenen.

De eerste les van de maand is het kijkles. Valt de eerste les op een feestdag of in een schoolvakantie dan is de kijkles een week later. Je vindt ze online. Aan het begin van het nieuwe seizoen ontvang je een zwemkalender waar je alle belangrijke data van de zwemlessen kunt terug vinden. Heb je de kalender niet ontvangen dan kan je deze downloaden of bij de kassa halen.

Zwemkalender De Grote Koppel

Zwemkalender Valkenhuizen

Dat is heel vervelend, want de zwemdiploma’s A, B en C worden helaas maar eenmaal verstrekt. Bewaar je diploma’s dus goed, want in verband met de privacywetgeving is er ook geen landelijke database waarin wordt bijgehouden wie welk zwemdiploma behaald heeft. 


Voor sommige opleidingen, zoals in de sectoren sport, politie of brandweer, moet je bij aanvang het zwemdiploma kunnen tonen. Ben je ‘m kwijt, dan zijn er een aantal opties: 

  • Je kunt contact opnemen met de zwemlesaanbieder waar je destijds het diploma behaald hebt – wellicht is er nog iets in hun administratie te vinden. 
  • Misschien kan je opleiding je verder helpen. Daar wordt deze vraag vaker gesteld en zij kunnen je advies geven. 
  • Neem contact op met een van de coördinatoren van de zwemlessen om een afspraak te maken dan kun je opnieuw afzwemmen voor diploma A, B of C. Stuur een e-mail naar zwemmen-degrotekoppel@sportbedrijfarnhem.nl of zwemmen-valkenhuizen@sportbedrijfarnhem.nl 

De adviesleeftijd om te starten met zwemles is 5 jaar, maar je kunt je kind bij zwembaden Valkenhuizen en De Grote Koppel al inschrijven vanaf 4,5 jaar. Of je kind ook vanaf die leeftijd kan starten, is afhankelijk van de wachtlijst. De eisen die aan het A-diploma worden gesteld, zijn echter behoorlijk zwaar voor kinderen die jonger zijn dan 5 jaar; vandaar de adviesleeftijd. 


Als je graag wilt dat je kind leert zwemmen voordat het 4 jaar is, kun je kiezen voor Ouder-en kind zwemmen.

Tijdens deze lessen leren kinderen zichzelf redden in het water met de mogelijkheden die bij hun leeftijd passen. Je kind leert geen zwemslagen en krijgt na afloop dan ook geen A-diploma, maar het volgen van het Ouder- en kind zwemmen zorgt er wel voor dat je kind het A-diploma later makkelijker kan behalen.

De  actuele tarieven en alle informatie voor de ABC-zwemlessen lees je op onze website,.


Tijdens de zwemlessen is badkleding verplicht. Voor het oefenen voor de diploma's gelden verplichte kledingeisen.

Het oefenen met kleding aan is overigens geen garantie dat je kind daadwerkelijk mag afzwemmen.


Op onze zwemlespagina vind je een link naar de abonnementsvoorwaarden voor zwemles.

Informatie over  ABC-zwemlessen en afzwemdata vind je op deze pagina voor ouders. De data voor het diplomazwemmen staan ook op de Zwemleskalender.

Voor elke diploma zijn er verschillende kledingeisen. Dit en meer informatie over ABC-zwemmen lees je op onze website.

Voor diploma-zwemmen gelden er verschillende kleding-eisen. Schoenen die zijn toegestaan: plastic schoenen, lederen schoenen en sportschoenen-allemaal met een harde zool. Schoenen zonder echte zool en zeilschoenen mogen niet.

Tijdens de ABC-zwemlessen leren kinderen alle vaardigheden die nodig zijn bij het zwemmen in zwembaden en open water. Daarnaast moet je kind zichzelf kunnen redden als het per ongeluk in het water terechtkomt. De Nationale Raad Zwemveiligheid heeft niveaus van zwemvaardigheid gekoppeld aan Nationale Zwemdiploma’s en je kind voldoet pas aan de als zwemdiploma C behaald is.


Er zijn tijdens vakanties en feestdagen geen ABC-Zwemlessen. Wel zijn er dan regelmatig extra vakantiezwemcursussen om een versnelling te maken in het zwemlestraject. Vraag hiernaar bij de zwemonderwijzers.

Het is altijd goed om alle lessen te blijven volgen, zeker als het net voor het afzwemmen is. Als je verhinderd bent en je hebt hier vragen over, neem dan even contact op met de zwemcoördinator. Hij/zij kan hier een advies over geven.

Jazeker! De diploma’s die je bij ons haalt, voldoen aan de norm Nationale Zwemdiploma’s van de Nationale Raad Zwemveiligheid.

We werken tijdens de zwemlessen zoveel mogelijk zonder zwembandjes en drijfpakjes, omdat je kind eerst zonder drijfmiddelen het effect van water moet ervaren. Als het echt nodig blijkt, dan gebruiken we ze uiteraard wel.

Zwemfit 50+

ZwemFit 50+ is op een laagdrempelige manier zwemmen voor ouderen. Bewegen in water is goed voor je lichaam. wil je meer weten, kijk dan op onze website voor meer informatie.

Aangepast zwemmen

Wil je na ziekte of revalidatie je beweegpatroon (verder) verbeteren? In De Grote Koppel en Valkenhuizen kun je deze behandeling aanvullen of doorzetten. Ga voor de openingstijden en tarieven van aangepast zwemmen naar onze website.

Wil je ervaren of aangepast zwemmen is voor jou is? Meld je dan aan voor een gratis proefles. In verband met de persoonlijke aandacht en de inhoud van de les, neemt de instructeur contact met je op om de datum voor de proefles af te spreken.

Banenzwemmen

Bijna elke dag is het mogelijk om op diverse tijden baantjes te trekken. Op de pagina van banen zwemmen staan openingstijden en tarieven voor zwembad De Grote Koppel en Valkenhuizen.

Bijna elke dag kun je op diverse tijden baantjes trekken in zwembaden De Grote Koppel en Valkenhuizen. Je zwemt in het wedstrijdbad met een watertemperatuur van 27 graden, tenzij anders aangegeven. Het doelgroepenbad heeft een watertemperatuur van 30 graden.

Onze wedstrijd- en doelgroepbaden hebben een lengte van 25 meter.

Recreatief zwemmen

Kijk voor de meest actuele openingstijden en tarieven van zwembad De Grote Koppel of Valkenhuizen op onze website.

Extra zwemmen in de vakantie? Dat kan! In de vakanties hebben we aangepaste openingstijden. Voor meer informatie kijk op onze website.

Met een Vakantiezwemkaartje kun je in de schoolvakanties goedkoper recreatief zwemmen. Na aankoop is het Vakantiezwemkaartje 7 dagen achter elkaar geldig. Let wel op! Deze 7 dagen moeten binnen de vakantieperiode vallen.   Betaal je kaartje in het zwembad of online.

We hebben verschillende kinderzwemfeestjes in zwembad De Grote Koppel. Kies één van de leuke thema's en maak het een feest om nooit meer te vergeten! Je reserveert ze eenvoudig online.

In zwembaden De Grote Koppel en Valkenhuizen kun je in een relaxte en ongedwongen sfeer zwemmen met alleen vrouwen. De openingstijden en tarieven vind je op onze website.

Zwembad De Grote Koppel beschikt over een kleine hetelucht-sauna. De sauna is van maandag tot en met vrijdag open in de avond tijdens het zwemmen. Per persoon geldt een tijd van maximaal 15 minuten in de sauna. Een handdoek is verplicht..

Onze zwembaden zijn op zondagochtend speciaal gereserveerd voor gezinnen met jonge kinderen. Willen opa en oma de kinderen een keer meenemen? Dat kan ook! Voor actuele openingstijden en tarieven ga naar onze website.

Ouder en Kind zwemmen

Deze zwemlessen in De Grote Koppel zijn de perfecte manier om kinderen tot 4 jaar kennis te laten maken met water. Met behulp van spelletjes en liedjes leren ze zich -samen met jou - thuis te voelen in het warme zwembadwater. Voor actuele openingstijden en tarieven ga je naar onze website.

Een Spetterkaart is voor de kinderen die aan Ouder-en kind zwemmen deelnemen. Elke keer als jij en je kind komen zwemmen, krijg je een sticker op de Spetterkaart. Is je kind 4 jaar en heb je een volle kaart, dan kan je kind in overleg met de lesgever doorstromen naar het Kleuterzwemmen. 

Met Kleuterzwemmen maak je een officiële start voor de ABC-zwemlessen. Instromen is alleen mogelijk als je tenminste 30 lessen (vanaf 2 jaar) hebt meegedaan met Ouder- en kind zwemmen met de Spetterkaart. 

Om de starten met Kleuterzwemmen heb je een volle Spetterkaart nodig. Wil je verder met Kleuterzwemmen, maar is je Spetterkaart nog niet vol door het wegvallen van ouder-kind zwemmen? Neem dan contact op via de mail met zwemmen-degrotekoppel@sportbedrijfarnhem.nl of zwemmen-valkenhuizen@sportbedrijfarnhem.nl. Vermeld daarbij de dag(en) dat je met je kind kwam zwemmen en stuur een kopie van de Spetterkaart mee.


Zwemles Volwassenen

Bekijk de tijden en tarieven op Volwassenen zwemles. Deze zwemles wordt aangeboden voor kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen. 

Bekijk de tijden en tarieven op Volwassenen zwemles. Deze zwemles wordt aangeboden voor kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen.  

Deze website maakt gebruik van cookies

Sportbedrijf Arnhem maakt gebruik van cookies om jouw websitebezoek makkelijk en persoonlijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Je kunt je voorkeuren en toestemming altijd wijzigen. Bekijk onze cookieverklaring