Home > Nieuws > Nieuwbouw zwembad Valkenhuizen

Nieuwbouw zwembad Valkenhuizen

De bouw van het nieuwe zwembad Valkenhuizen aan de Beukenlaan in Arnhem-Noord is van start gegaan. Het nieuwe zwembad wordt tegen de voorkant van de bestaande sporthallen aangebouwd en gaat daarmee één geheel vormen.

Bouwperiode juli 2019 – eind 2020

Tijdens de bouwperiode blijft Sportcentrum Valkenhuizen open en ook het huidige zwembad blijft in gebruik totdat het nieuwe bad gereed is. Naar verwachting kunnen Arnhemmers eind 2020 terecht in het nieuwe zwembad. Het oude zwembad wordt daarna afgebroken en maakt plaats voor een nieuw parkeerterrein.

Ontwerp nieuwe zwembad en entreehal

Sportcentrum Valkenhuizen krijgt een nieuwe grote entreehal en is straks geschikt voor de ontvangst van grote groepen bezoekers, met heldere zichtlijnen richting sporthallen, kleedkamers en horeca. In de nieuwe situatie komen er twee gescheiden zwembaden: een wedstrijdbad en een doelgroepenbad. Het zesbaans wedstrijdbad heeft een afmeting van 16 bij 25 meter en is voorzien van een tribune. Het doelgroepenbad van 10 bij 15 meter beschikt over een beweegbare bodem en een speciale trap voor betere toegankelijkheid voor ouderen en mensen met een beperking. Het nieuwe zwembad wordt niet meer met gas verwarmd. Er wordt gebruik gemaakt van warmtepompen, led-verlichting en zonnepanelen.

Verplaatsing hoofdingang en tijdelijk parkeerterrein

De hoofdingang van sportcentrum Valkenhuizen wordt voor de duur van de bouwperiode verplaatst naar de achterzijde van het sportcomplex.

Gedurende de bouwperiode is de parkeerplaats aan de voorzijde van het sportcentrum deels  afgesloten. Bezoekers van het sportcentrum, maken gedurende de bouwperiode gebruik van het (overloop-) parkeerterrein aan de achterzijde van het sportcomplex. Vanaf de Monnikensteeg – tussen sportterreinen en weilanden – is een nieuwe toegangsweg aangelegd naar het parkeerterrein waar tijdens openingsuren geparkeerd kan worden.

Het huidige zwembad Valkenhuizen en Physique zijn bereikbaar via de zuidelijke kant van de Beukenlaan (kant Doctor Schaepmanlaan). Het gebouw van CIOS blijft bereikbaar via de noordelijke ingang van de Beukenlaan (kant Monnikensteeg).

De verschillende bezoekersstromen worden door de gemeente Arnhem, middels omleidingsborden, doorverwezen naar de parkeerplaatsen waarvan ze gebruik kunnen maken.

Lees hier het persbericht van de gemeente Arnhem: Bouw nieuwe zwembad Valkenhuizen gestart 

SPORT VERSTERKT DE STAD!

Deze website maakt gebruik van cookies

Sportbedrijf Arnhem maakt gebruik van cookies om jouw websitebezoek makkelijk en persoonlijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Je kunt je voorkeuren en toestemming altijd wijzigen.

Lees meer over: onze cookieverklaring en onze privacyverklaring.

Privacyverklaring