Home > Nieuws > Valkenhuizen komend weekend weer open, zondag zwemmen voor € 1,-

Valkenhuizen komend weekend weer open, zondag zwemmen voor € 1,-

Zaterdag 9 december gaat zwembad Valkenhuizen weer open na een sluiting van ruim 2,5 maand. We vieren de heropening feestelijk: zondag 10 december kan iedereen komen zwemmen voor 1 euro! Bijvoorbeeld tijdens het gezinszwemmen van 9 tot 12 uur of tijdens het recreatief zwemmen van 13 tot 16 uur.

Kinderen die zwemles hebben, of op de wachtlijst staan, zwemmen gratis op vertoon van hun zwemlespas.

Astbestsanering gereed

Op 20 september werd het zwembad preventief gesloten nadat asbest werd geconstateerd tijdens een onderzoek dat vooruitliep op de toekomstige sloop van het zwembad. De daaropvolgende asbestsanering is succesvol verlopen. Er is geen risico meer op blootstelling aan asbest. Op dit moment vinden de afrondende werkzaamheden plaats, de eindschoonmaak en wordt de kwaliteit en temperatuur van het zwemwater weer op niveau gebracht.

Tijdens de sanering zijn de plafonds boven de kleed- en doucheruimten vervangen en is de asbest erboven verwijderd. Daarnaast is het plafond boven het instructiebad verwijderd en is de ruimte helemaal schoongemaakt. Boven het zwembad is geen nieuw plafond teruggeplaatst omdat het zwembad nog maar 2 jaar open is. De oplevering van het nieuwe zwembad staat gepland voor eind 2019. Het zwembad wordt dan één geheel met de sporthallen van Valkenhuizen.

We danken alle klanten voor de flexibiliteit de afgelopen periode en hopen iedereen snel weer te mogen begroeten in het zwembad.

Alternatieven tot 9 december

Tot het moment van heropening van zwembad Valkenhuizen krijgen klanten alternatieven aangeboden in zwembad De Grote Koppel. Zie uitgebreide informatie en aangepaste openingstijden op www.zwemmeninarnhem.nl

SPORT VERSTERKT DE STAD!