Home > Nieuws > Wandelen doe ik mijn hele leven al

Wandelen doe ik mijn hele leven al

Maarten (72) loopt al zo’n 6 jaar mee met de wandelingen van DoorLopen(d)Fit. Vrijwilligers in deze groep zorgen elk jaar voor gevarieerde wandelingen rondom Arnhem.

“Wandelen in de natuur is zo mooi. Ik doe het eigenlijk al mijn hele leven. Als kind moest ik altijd mee met mijn vader. Hij was bioloog en vertelde mij over alles wat je onderweg zag. Hierdoor heb ik nu een bepaalde manier van kijken ontwikkeld bij het wandelen. Een tijdje terug bijvoorbeeld spotte ik een wild zwijn met biggen. Ik liep toen vooraan in de groep en zag ze tussen de bomen. Dat is het mooie aan de wandelingen. Er is zoveel te zien, zeker als je je bewust bent van de omgeving.”

“We lopen alle routes voor”

Tussen februari en half december zijn er 26 wandelingen waaraan je mee kunt doen. Ze zijn altijd op donderdag en op zondag. Afgelopen jaar heeft hij een aantal wandelingen ‘voorgelopen’. “Met een paar commissieleden controleren we dan de wandelingen: Klopt de route nog, zijn er bijvoorbeeld geen opbrekingen of afsluitingen op de route, is de beschrijving duidelijk. Dit doen we elk jaar bij alle wandelingen. Zo houden we de informatie actueel en veilig. De routes en de juiste informatie vind je op de website www.sportinarnhem.nl/wandelen. We vertrekken altijd als groep. Bij de start geef je aan of je de lange of de korte route wilt lopen. Het eerste deel loop je nog met z’n allen en daarna splitst de groep zich. Iedereen loopt in zijn eigen tempo. Je ziet dat veel mensen regelmatig met de wandelingen meegaan, maar je ontmoet ook vaak nieuwe mensen. Dat vind ik zo leuk hieraan. Dit jaar zijn er nog 2 wandelingen gepland, op 13 december is alweer de laatste.”

SPORT VERSTERKT DE STAD!