Home > Nieuws > Unieke kans op meer leden tijdens Nationale Sportweek

Unieke kans op meer leden tijdens Nationale Sportweek

Ben jij met jouw sportclub op zoek naar meer leden? Wil je nieuwe activiteiten uitrollen of een andere doelgroep aan je binden? Of wil je jouw sportclub meer en breder onder de aandacht brengen? Doe dan mee met de Nationale Sportweek. In september organiseren we samen met duizenden gastvrije sportclubs de Sportactie, die miljoenen mensen in heel Nederland de kans biedt om de sport te ontdekken die bij hén past.

Wat houdt de actie in?
Tijdens een landelijke spaaractie sparen alle klanten bij een grote supermarkt van 4 t/m 24 september Sportzegels. Met een volle spaarkaart kunnen ze sportactiviteiten in hun buurt zoeken en boeken. Met één spaarkaart mag de klant t/m 3 december vijf keer gratis sporten. Uit de succesvolle pilot van vorig jaar in Utrecht is gebleken dat de sportactie het dusdanig laagdrempelig maakt om te gaan sporten, dat 70% van de sporters lid is geworden bij een sportclub in de buurt. Bovendien werden de sportactiviteiten gemiddeld beoordeeld met een 9.

Hoe werkt het voor je club?
Iedere sportclub kan meedoen door sportactiviteiten gratis aan te bieden waar mensen met een volle spaarkaart zich voor kunnen inschrijven. Je bepaalt zelf welke activiteiten dat zijn en hoeveel mensen zich per activiteit in kunnen schrijven. Van bestaande trainingen open stellen tot nieuwe lessen voor een bepaalde doelgroep, alles is mogelijk. We willen daarbij sporters stimuleren minimaal 3 keer mee te doen zodat zij jouw sportclub goed leren kennen.

Hoe doe je mee?
Meld zo snel mogelijk je sportclub aan op www.clubprofiel.nl. Je clubprofiel wordt daardoor zichtbaar op www.sport.nl. Vanaf september is je clubprofiel op de websites van de sportactie en de Nationale Sportweek te zien. Houd bij aanmelding het KvK nummer van je sportclub bij de hand. Vanaf medio juni meld je via je clubprofiel je sportactiviteiten aan voor de sportactie. Doe dit bij voorkeur vóór de zomervakantie..

SPORT VERSTERKT DE STAD!