Home > Nieuws > Terugblik op het Arnhems Sportgala

Terugblik op het Arnhems Sportgala

Ondanks het koude weer waren er toch zo’n 500 mensen aanwezig bij het Arnhems Sportgala 2017 in de Stadsschouwburg. Wethouder Sport, Gerrie Elfrink, opende de avond en gaf gelijk de aftrap voor de Arnhem City of Sports. De titel die Arnhem dit jaar mag voeren. Hij moedigde verenigingen aan om deze titel vooral te gebruiken bij hun eigen activiteiten: “Laat zien dat we in Arnhem met recht de Sportstad zijn.”

De winnaars:
•Sportfoto van het jaar: Eric Lenderink met de foto van rugby
•Support-ster: Edwin Verdurmen en Barbara Kerkhof van Arnhem Run.
•Sport-ster: Vitesse

Op een sportgala moet er ook aandacht zijn voor sporters die anders zijn.

Pesten en Sport is een heel actueel thema. Lisa Bosveld en Mike Kip hadden hier mee te maken in hun leven en overwonnen het door middel van sport. Ondanks hun verschillende persoonlijke verhalen en achtergrond, was de boodschap eensluidend: Blijf bij jezelf en wees trots op jezelf. Je mag er wezen hoe je bent.

Een luchtiger onderwerp werd verteld door Agnes Hegger en Kees-Jan van der Klooster. Zij leven voor snelheid. Agnes ‘gooit’ zichzelf met haar mountainbike Down Hill, de bergen af. De kick die dat geeft overwint het van het gevaar. Kees-Jan zit in een rolstoel, maar dat weerhoudt hem er niet van om zijn passie voor alpine-skiën te volgen. Mooie verhalen over wat sport met je doet.

Het publiek werd verder getrakteerd op energieke optredens van Studio26 samen met Rijn IJssel en een geslaagde live-column van Peter Heerschop. Met zijn kijk op (Arnhemse) sport kreeg hij de sfeer er goed in.

Wij kijken terug op een geslaagde avond en bedanken alle sporters voor hun prestaties en het publiek voor hun support. De foto’s zie je op Facebook.

SPORT VERSTERKT DE STAD!