Home > Over ons > Sportbedrijf Arnhem

Sportbedrijf Arnhem

Sport versterkt de stad!

Sportbedrijf Arnhem is expert in sport en bewegen. We beheren en exploiteren al jarenlang de zwembaden, sporthallen, sportparken en playgrounds in Arnhem. Hier bieden we een breed scala aan sportactiviteiten en sportmogelijkheden voor alle Arnhemmers.

We zijn sterk verankerd in de stad; in buurten en wijken. En we zijn zeer gemotiveerd om inwoners in beweging te krijgen en te houden. Want sport houdt mensen fit en vitaal, versterkt sociale verbanden, biedt opleiding en werk en draagt bij aan de profilering van de stad. Sport versterkt de stad! Dat is onze missie. Daar werken we hard aan. In opdracht van de gemeente Arnhem.

Dit jaar is er een nieuwe, uitdagende toekomst aangebroken voor Sportbedrijf Arnhem. Sinds 1 januari 2017 zijn we geen onderdeel meer van de gemeente Arnhem. We zijn nu een zelfstandige onderneming (BV) met ruimte om verder te groeien. Maatschappelijk georiënteerd, zichtbaar aanwezig in buurten en wijken en toegankelijk voor alle Arnhemmers. We geloven in de kracht van het geweldige netwerk dat Arnhem biedt: onderwijspartners, verenigingen en sportaanbieders. Wat anderen goed doen ondersteunen en faciliteren wij. Wat goed is behouden en verbeteren we. En daar waar gewenst en mogelijk introduceren we nieuwe producten en activiteiten.

We zetten sport en bewegen in omdat het leuk is, en ook omdat het zo’n belangrijke betekenis kan hebben in het leven van mensen. Voor hun gezondheid, voor ontmoeting, ontspanning, werk. Kortom: voor een bijdrage aan de leefbaarheid in Arnhem. Dit inspireert en drijft ons, elke dag weer!

Lees ook het persbericht van de gemeente Arnhem over de verzelfstandiging van Sportbedrijf Arnhem per 1 januari 2017.

Facts Sportbedrijf Arnhem:

  • Ruim 200 medewerkers, vele vrijwilligers en stagiaires
  • Jaaromzet van 17 miljoen euro
  • 2 overdekte zwembaden: De Grote Koppel en Valkenhuizen
  • 12 sportparken met 85 velden
  • 5 grote sporthallen
  • 25 kleinere sporthallen, gymzalen en spelzalen verdeeld over de stad
  • 2 Richard Krajicek Foundation Playgrounds, 2 Johan Cruijff Courts, 5 bouwspeelplaatsen in de wijken
  • Squashbanen, skibanen, atletiekbaan, dojo, danszalen, beachvelden, turnhal
  • Diverse horecavoorzieningen en vergaderzalen

 

 

 

SPORT VERSTERKT DE STAD!