Home > Nieuws > Heroes of the Cruyff Court in Presikhaaf

Heroes of the Cruyff Court in Presikhaaf

Stel, je bent een voetbalgroep met allemaal vrienden uit de wijk en je speelt elke week een leuk potje voetbal in de zaal of op het Cruyff Court. Maar je zou ook wel eens iets meer willen. Hoe word je heroes of the Cruyff Court in Presikhaaf?

Bram Langelaar is de buurtsportcoach op Cruyff Court Presikhaaf. Hij daagde Ibrahim Arab, Bilal Boazzati, Amin Mohamed en Mo Ando uit om zelf een voetbaltoernooi te organiseren. Bram is opgeleid als Cruyff Foundation Coach en begeleidt in die rol jongeren in Presikhaaf om een sportevenement te organiseren, zoals bijvoorbeeld Heroes of the Cruyff Courts.

Bij Heroes of the Cruyff Courts zijn de jongeren een rolmodel voor hun wijk. Door het organiseren van evenementen krijgen ze de kans hun talenten te ontdekken en ontwikkelen en worden ze uitgedaagd iets te ondernemen wat nieuw voor hen is. De jongeren zijn in dit project leidend en mogen zelf bepalen hoe het evenement eruit komt te zien. De vraag van de jongens pastte hier dus goed in. De Presikhaaf United Cup 2018 was een feit!

Het toernooi werd gehouden in de herfstvakantie. Ondanks dat het evenement draaide om voetbal, werd er op deze dag vooral ingespeeld op de verbindende factor van verschillende doelgroepen die meededen aan het toernooi en naar het evenement kwamen. Ze kregen 8 teams op de been: vanuit het Sociaal Wijkteam, Rijnstad, Presikhaaf University (huiswerkbegeleiding), twee teams van buiten de wijk en teams van jongeren uit de wijk Presikhaaf. In totaal zo’n 70 jongeren.

De organiserende jongeren zijn ook zelf op zoek gegaan naar vrijwilligers voor het evenement. Ze kregen het voor elkaar dat er nog vele jongeren uit de wijk Presikhaaf op de dag zelf meehielpen met verschillende taken als: scores bijhouden, side-events, scheidsrechters, opzetten/opruimen, broodjes smeren, foto’s en limonade maken. Via de Nationale Jeugdraad en het project ‘Ik ben geweldig’ kregen ze geld voor hun toernooi.

Iedereen was welkom en behalve het toernooi waren ook allerlei activiteiten georganiseerd. Met een springkussen, rodeo-stier, pannaveld, schotmeter en boksbal was er keuze voor iedereen. Marcel Legerstee stond met Ome Joop’s tourbus langs het veld en zorgde voor de prijzen.

Na een fanatiek toernooi was het team van Presikhaaf University uiteindelijk de grote winnaar. De fair-play beker was voor het team van Rijnstad.

De sfeer was goed en de organisatoren kunnen terugkijken op een geslaagd toernooi. Er zijn al geluiden voor een oliebollentoernooi.

SPORT VERSTERKT DE STAD!