Home > Nieuws > Gerrit Jansen: winnaar Support-ster 2018

Gerrit Jansen: winnaar Support-ster 2018

Dit jaar wordt hij 75, Gerrit Jansen, de kersverse winnaar van de Support-ster 2018. Hij is een beetje overdonderd door de prijs, die hij donderdag 7 februari uitgereikt kreeg tijdens het Arnhems Sportgala.

De prijs is een waardering voor zijn enorme inzet voor waterpolovereniging ENC-Arnhem. “Ik had het niet verwacht. Mijn hoofd stond er niet echt naar toen ik bericht kreeg dat ik genomineerd was. Ik hoop op een betere gezondheid.”

Waterpolo zit al lang in de familie. “Mijn opa was vroeger al voorzitter van Neptunus. Later werd mijn vader ook voorzitter en nu ben ik interim-voorzitter. ENC is voortgekomen uit Esca Zwemmen en Neptunus. We hebben allemaal hart voor de club. Toen mijn vader overleed, hebben ze een toernooi naar hem genoemd: het Gerrit Jansen Waterpolo Toernooi. Dat is mooi. Bij ENC staat betrokkenheid hoog in het vaandel. Jaarlijks begeleidt elk seniorenteam een bepaalde activiteit. We werken met veel vrijwilligers bij de club en we hebben het heel gezellig samen, ondanks de sportieve inspanningen. Je wordt gewaardeerd. Dat moeten we ook zo houden, het is een fijne plek.”

Gerrit is eigenlijk zijn hele leven al in het zwembad te vinden. “Ik begon al jong, als ‘kleine Gerrit’ met waterpolo. Later, in de jaren ’60, heb ik met Neptunus hoofdklasse gespeeld. Ook zat ik in het Nederlands team. Daar heb ik denk ik zo’n 25 wedstrijden mogen spelen. Ik heb zelfs aan een EK meegedaan. Later ben ik ook les gaan geven. Ik heb niet meer zo’n goede conditie, maar het trainen van de kleintjes en zwemles geven vond ik altijd het leukst. Nu vul ik de gaten op waar het nodig is.”

Gerrit is blij met zijn prijs. “Je doet gewoon je werk. En dat blijf ik ook doen tot het gaat. Maar het is wel heel fijn dat mensen deze waardering tonen. De bokaal krijgt een mooi plekje in mijn woonkamer”.

SPORT VERSTERKT DE STAD!

Deze website maakt gebruik van cookies

Sportbedrijf Arnhem maakt gebruik van cookies om jouw websitebezoek makkelijk en persoonlijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Je kunt je voorkeuren en toestemming altijd wijzigen.

Lees meer over: onze cookieverklaring en onze privacyverklaring.

Privacyverklaring