Home > Nieuws > Enthousiaste kinderen bij sportmiddag playground Rijkerswoerd

Enthousiaste kinderen bij sportmiddag playground Rijkerswoerd

Marloes en Danique zijn trainees bij Sportbedrijf Arnhem. Wat doen zij op die bakfiets?

“Wij gaan promotie maken voor playground Rijkerswoerd. Deze playground is pas in juni geopend op initiatief van buurtbewoners. Maar er wordt nog niet zoveel gebruik van gemaakt. Dat is natuurlijk jammer. Team Leefomgeving in Rijkerswoerd heeft ons gevraagd een plan te bedenken, activiteiten voor iedereen, jong en oud. Mensen weten vaak niet wat ze kunnen gaan doen op een playground. Ons plan is om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met deze plek en de mogelijkheden. We hebben gesprekken gevoerd met onder andere Rijnstad, het sociaal wijkteam en ESA. Zij gaven een goed beeld van wat er speelt in de wijk en waar behoefte aan is.”

Spelletjes in de bakfiets

“Deze bakfiets is van Rijnstad en zit vol sport- en spelmateriaal. We hebben door de wijk gefietst en flyers uitgedeeld, posters opgeplakt, kinderen aangesproken. Allemaal om mensen te verleiden die middag naar de sport- en spelmiddag te komen. En dat is gelukt! Er kwamen 26 kinderen op af. De helft ging voetballen en de andere helft ging bezig met frisbeeën, tennis en, stoepkrijten. Grappig is dat kinderen meteen op de spullen in de fiets afrennen en beginnen te zoeken naar iets om mee te spelen. Pas daarna vragen ze of het mag. Dat enthousiasme is leuk. Tot de kerstvakantie zijn we elke woensdagmiddag van 13.30 tot 14.30 uur met de bakfiets op de playground. Dit is dan voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Als de winter voorbij is, doen we het anders. Dan werken we met thema’s en elke week een andere sport.

Als ons project afgelopen is, hopen we dat iedereen de weg weet te vinden naar deze playground. Dan dragen we het project over aan partners of bewoners die het verder op willen pakken. Belangrijk is dat het gebruikt wordt door iedereen. Het is bijvoorbeeld een perfecte plek voor een bootcampgroep. Volgens ons is die er niet in Rijkerswoerd. In ieder geval niet op deze plek.”

Oproep

Heb je een idee voor een activiteit, wil je meedenken of zelf iets organiseren op deze playground? Stuur een mailtje naar melissa.berkelmans@sportbedrijfarnhem.nl. Zij kan je dan verder helpen.

Met plezier bewegen in je eigen stad, wijk en buurt! Sportbedrijf Arnhem zet zich hier voor in. Wekelijks delen we hierover een leuk bericht in de Arnhemse Koerier.

SPORT VERSTERKT DE STAD!