Home > Nieuws > Corinne combineert topsport met werk

Corinne combineert topsport met werk

Topsporters combineren hun sport vaak met een baan. Corinne Nugter is Nederlands Kampioen discuswerpen en moet veel trainen. Ze werkt bij Sportbedrijf Arnhem als verenigingsondersteuner bij RSVV in Vredenburg. Hoe doet ze dat?

“Voor RSVV coördineer ik het sportaanbod en doe de PR en communicatie. Maar ik beantwoord bijvoorbeeld ook vragen van sportleiders en (potentiële) leden. Ik kan mijn uren flexibel indelen en extra uren werken op momenten dat ik meer tijd heb. Dat is prettig, zeker nu ik dit jaar veel weg ben voor mijn sport.

In december trainde ze 3 weken in Zuid-Afrika als voorbereiding op een nieuw atletiekseizoen. Corinne: “Ik heb daar goed kunnen trainen, ondanks dat ik een overbelaste lies had. De basis die ik in de trainingsstage heb gelegd kan ik nu in Nederland gaan uitbouwen. Ik hoop mij dit seizoen te plaatsen voor het WK in Doha (Qatar) eind september/begin oktober. Om me daarvoor te plaatsen moet ik 61,20 meter werpen. Vorig jaar gooide ik 60,02 meter; een persoonlijk record. Gemiddeld ga ik per jaar tussen de 1 en 2 meter vooruit. Het wordt een uitdaging, maar het moet lukken. In maart werp ik een Europacup-wedstrijd in Slowakije, in april ga ik 4 weken naar Florida om mij volledig op het wedstrijdseizoen voor te bereiden.

Als ik me kwalificeer voor het WK gaan we waarschijnlijk in september ook op een ‘pre-camp’ zoals dat heet, waarin we ons optimaal voor kunnen bereiden voor het WK. Al met al ben ik al gauw 12 tot 15 weken weg dit jaar.”

Olympische Spelen 2020
Dit jaar is een pre-olympisch jaar. Volgend jaar zijn de Olympische Spelen in Tokyo. Heb je jouw vizier ook al op deze spelen gericht? “De Olympische Spelen halen is vanaf het begin mijn droom geweest. Nu ik met mijn afstanden ook in de buurt van Olympisch niveau kom, is het wel iets veranderd. Het is geen droom meer, maar een doel waar ik hard voor train!”

 

SPORT VERSTERKT DE STAD!

Deze website maakt gebruik van cookies

Sportbedrijf Arnhem maakt gebruik van cookies om jouw websitebezoek makkelijk en persoonlijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Je kunt je voorkeuren en toestemming altijd wijzigen.

Lees meer over: onze cookieverklaring en onze privacyverklaring.

Privacyverklaring