Home > Nieuws > Convenant boost voor volleybal in Arnhem

Convenant boost voor volleybal in Arnhem

Volleybalbond Nevobo, gemeente Arnhem, de Arnhemse volleybalverenigingen (Agilitas, Arvevo, Volar en Volvera)  en Sportbedrijf Arnhem hebben een convenant getekend. Hiermee bouwen de partijen samen verder aan de ontwikkeling van volleybal in Arnhem. Het Europees kampioenschap volleybal voor meisjes, dat in 2017 in Valkenhuizen wordt gespeeld, is daarvan een mooi voorbeeld.

De organisaties versterken samen het volleybal in Arnhem, zodat zoveel mogelijk Arnhemmers kennis maken met de sport, ervan genieten en actief gaan sporen bij de Arnhemse volleybalclubs. De Talentteams spelen bijvoorbeeld hun competitiewedstrijden in Sportcentrum Valkenhuizen met ondersteuning van de Arnhemse verenigingen. De teams organiseren dan weer clinics voor de verenigingen en verhogen daarmee het niveau van trainers en spelers.

Ook is afgesproken om volleybalevenementen naar Arnhem te halen. Dat gebeurde al met de jaarlijkse eredivisiewedstrijden beachvolleybal. In 2017 is Arnhem daarnaast ook gaststad voor het EK volleybal voor meisjes jonger dan 18 jaar. Een evenement waar Valkenhuizen bij uitstek geschikt voor is. Kennismakingslessen op scholen, het versterken van de verenigingen, een (beach)volleybalmaand en talentherkenning zorgen samen met eerdergenoemde wedstrijden en evenementen voor een boost voor het volleybal in Arnhem.

SPORT VERSTERKT DE STAD!